DIY-zomergazonservice: hoe u voor uw gazon zorgt - Aanlassen

DIY-zomergazonservice: hoe u voor uw gazon zorgt

Wist u dat gras tijdens de koudere seizoenen niet zo veel groeit vanwege de lage temperaturen en de schaarse watervoorziening die de groei vertraagt? Daarom is het zo belangrijk om na te denken over een zomergazonservice die u kan helpen uw bruine gazon nieuw leven in te blazen zodra het warmer wordt.

Heeft u geen tijd of geld om te zoeken naar of te investeren in dure zomergazondiensten? We laten u zien hoe u uw gazon in de zomer zelf kunt verzorgen. Het goede nieuws is dat zolang de binnenkant van het gras in de winter en de lente intact blijft, het zeker tot leven zal komen tijdens de hondendagen van de zomer (ongeacht de temperatuur).

Volgens Scott Frith, CEO van Lawn Doctor: “Mensen geloven dat de natuur voor zichzelf zorgt.” Dit kan echter niet méér verkeerd zijn. Goed gazononderhoud vereist een beetje toewijding en routine van onze kant als huiseigenaren.

Daarom is het raadzaam om meteen actie te ondernemen zodra het weer in de lente begint op te warmen, zodat u zeker weet dat uw gazon in de zomer in topvorm zal zijn. Wilt u de hele zomer een groen, weelderig, mooi en gezond ogend gazon hebben? Natuurlijk zou je dat doen. Blijf lezen voor tips over hoe u voor uw gazon kunt zorgen als het warm wordt.

Tips voor gazononderhoud in de zomer

Allereerst: maak u geen zorgen als uw gazon er bruin en dof uitziet als de lente aanbreekt. Dit is heel normaal, ondanks het soort gras dat je hebt. In gebieden in het land waar veel sneeuw ligt en de temperaturen extreem koud zijn, is het heel normaal dat uw gras enigszins beschadigd raakt.

Het belangrijkste dat u moet onthouden voordat u met uw gazononderhoud in de lente en zomer begint, is dat u ervoor moet zorgen dat de intense kou voorgoed is verdwenen. Anders zullen de onderstaande tips voor gazononderhoud in de zomer niet echt een groot verschil maken. Begin na de laatste vorst in de lente en zorg ervoor dat u de hele zomer een redelijk consistent schema aanhoudt voor een weelderig gazon.

Hier zijn onze tips voor het herstel en onderhoud van zomergras:

Schoonmaak

Uitgerust met de nodige gereedschappen en items (we raden een goed paar handschoenen aan, het standaard gazononderhoudsgereedschap en een mooie oplosmiddel cement (voor als u uw irrigatiesysteem controleert zoals hieronder wordt aanbevolen), verken uw gazon en zoek naar bloemen, planten en grasvelden die de winter of lente niet hebben overleefd. 

Verwijder alle dode of beschadigde takken en bladeren die zich hebben opgehoopt, aangezien dit de oorzaak kan zijn van uw gazon; als hij niet genoeg lucht en zonlicht krijgt, zal hij niet gedijen tijdens de warme zomermaanden. Ruim onkruid op terwijl je bezig bent en zorg ervoor dat je je sprinklerinstallatie controleert.

Beluchting

Wanneer de grond ruw en droog wordt en ongeschikt wordt voor wortels om in te groeien, is het tijd om uw gazon te beluchten. Idealiter heb je dit gedaan voordat de zomer aanbreekt. Deskundigen raden u aan belucht warm weergras aan het begin van de lente, net voordat de temperaturen heet worden.

Beluchten kan helpen de schade veroorzaakt door koude temperaturen in de winter ongedaan te maken. Het geeft de wortels ook voldoende ruimte om zich te verspreiden, waardoor lucht, voedingsstoffen en vocht in de grond kunnen dringen. 

Kreupelhout

Een gezond gazon is resistent tegen onkruid, maar toch zie je het hier en daar opduiken. Als handmatig wieden geen optie voor u is, raden wij u aan op zoek te gaan naar een geschikt biologisch herbicide. Hiervoor is het noodzakelijk om advies in te winnen bij de experts en hen een monster van de wiet te geven zodat ze ernaar kunnen kijken.

Waarom is dit zo belangrijk? Onkruid concurreert met gras, vandaar het belang om het te verwijderen voordat het zich verspreidt of zaden wordt. Onkruidbestrijding is een gazonservice in de zomer prioriteit want niets zal uw weelderig groene zomergazon zo verpesten als onkruid dat uit de hand is gelopen.

Bevruchten

Wij adviseren het bemesten van uw gazon minimaal twee keer per jaar om gezond en groener gras te garanderen. Als u echter op het verkeerde moment of te veel bemest, kunt u de onkruidgroei stimuleren of zelfs uw gras verbranden. Als bemesten nieuw voor u is, is het de moeite waard om in ieder geval dit jaar een gazononderhoudsdeskundige te raadplegen over hun gazonservices in de zomer. Leer ervan en doe het volgend jaar zelf.

Er is een behoorlijk grote verscheidenheid aan meststoffen beschikbaar, afhankelijk van het klimaat en het soort gras dat je hebt. Het is dus erg belangrijk om een product te kopen dat is ontworpen voor de specifieke behoeften van uw gazon. Kortom, het is niet iets dat je wilt verpesten. 

Irrigatie

Wanneer het gras begint te groeien, zijn de wortels de eersten die dat doen. Als de wortels goed en diep uitzetten, zou uw gras bestand moeten zijn tegen de warme zomertemperaturen en eventuele ernstige droogtes die zich kunnen voordoen. Dit betekent echter niet dat u in de zomer kunt stoppen met water geven. Integendeel, wij raden u aan om uw zomergazon één keer per week minimaal 2,5 cm water te geven, bij voorkeur tussen 6 en 10 uur 's ochtends, voordat het te warm wordt.

Zomergazonservice: doe het zelf

Door uw zomergazononderhoud zelf te maken, kunt u tijd en geld besparen. U moet er echter voor zorgen dat u elk punt bereikt dat we hierboven hebben genoemd. Dat omvat schoonmaken, snijden, bemesten, water geven, zaaien en meer.

Het doel van het verzorgen van uw zomergazon is ervoor te zorgen dat u de rest van het jaar geen ernstige schade veroorzaakt die uw gazon zou kunnen aantasten. Begin indien mogelijk met het plannen van uw gazononderhoud in de zomer in de lente en houd u aan een wekelijks schema totdat het weer in de herfst weer begint af te koelen.

 

 

Over Weld-On

Weld-On Adhesives, Inc., een dochteronderneming van IPS Corporation, is de pionier en toonaangevende fabrikant van Weld-On® oplosmiddelcementen, primers en reinigingsmiddelen voor PVC, CPVC, ABS en andere kunststof leidingsystemen. Weld-On-producten worden wereldwijd erkend als de premiumproducten voor het verbinden van kunststofbuizen en fittingen. Weld-On, met het hoofdkantoor in Californië, beschikt over ultramoderne vestigingen in de Verenigde Staten en China, en een wereldwijd netwerk van verkoopvertegenwoordigers en distributeurs.